Her er oppskriften på en deilig hjemmelaget lasange
Varm en stekepanne med litt olje oppi. Press 4-5 hvitløksfedd, 1-2 løk..fres dette i noen minutter.
Rasp opp 2 gulerøtter og ha oppi stekepannen.
Ha ca 300 gram bacon i biter, og ca 1 kg kjøttdeig oppi.
Stekes i noen minutter.
Hell blandingen over i en stor gryte.
Hell over 4 bokser hakket tomat, 2 dl eplejuice eller hvitvin og 3 dl fløte. Ha også oppi ca 4 store buljongterninger...mer om du syntes det trenger mer smak.
2 ts sukker
salt
pepper
oregano eller pizzakrydder
muskattnøtt
Litt soyasaus...ca 2-3 ss
La dette putre mens du lager klar det andre!
Så lager du hvit saus
Enten fra pakke eller så smelter du ca 50 gram smør, har i 2-3 ss hvetemel og har i melk til det er passe tykkelse. Kok i noen minutter.
Når du har ferdig hvit saus har du oppi litt ost. Gjerne både parmesan og annen ost. Litt muskattnøtt, salt og pepper.
Ta frem en stor ildfast form
Legg først et lag med saus, så ostesaus ( gjerne sprinkle litt ekstra ost mellom lagene ) Så lasangeplater. Lag så mange lag du ønsker, avslutt med saus og litt ostesaus på toppen.
Settes inn i ovnen på ca 225 grader.
Stekes i ca 30 min
Ha ost over...gjerne parmesan og mozarella
Stek i ca 10 min til.
Serveres med hvitløksbrød og frisk salat
Denne retten har jeg fått gode tilbakemeldinger på. Kompisene til mannen bestiller dette om de skal hit på besøk
Selve kjøttsausen er grei å lage dobbelt opp av og ha i frysen. Den er nemlig rågod som saus til pasta, og som fyll til pizza også.