Og nei den trenger ikke være sunn
Her er det oreokake som er den som blir spist opp raskest, og ja jeg stjeler oppskriften fra et annet forum
Men det er bare den beste kaken i verden da
Her er linken
forum.nybaktmamma.com/oppskrifter-f288/o...enkel-fa-til-306001/
Og her er en supergod gulerotkake
3 egg
3 dl sukker
1,5 dl matolje med nøytral smak (f.eks. solsikkeolje)
3 dl hvetemel
1 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1,5 ts kanel
4,5 dl finrevet gulrot (tilsvarer ca 2,5 medium gulrøtter)
Glasur:
40 g smør
150 g melis
200 g kremost (f.eks. Philadelfia)
0,5 ss sitronsaft eller 1 ts vaniljesukker
Pynt:
eventuelt hele valnøttkjerner
Fremgangsmåte:
Pisk luftig eggedosis av egg og sukker. Pisk inn oljen. Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen. Riv skrelte gulrøtter fint og rør inn i deigen til slutt.
Hell deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i 50 min. Avkjøl kaken. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Pisk luftig smørkrem av mykt smør, halvparten av melisen og sitronsaft (eller vaniljesukker hvis du ikke ønsker syrlig smak på glasuren). Tilsett kremosten og resten av melisen og pisk glasuren jevn. Fordel over den kalde kaken. Pynt kaken eventuelt med hele valnøttkjerner.