Skip to content
Husk meg
Du er her: Hjem Forum Foreldre og barn Mat og Helse Din beste kakeoppskrift
Velkommen, gjester
Brukernavn: Passord: Husk meg
  • Side:
  • 1

EMNE: Din beste kakeoppskrift

Din beste kakeoppskrift 15 år 2 måneder siden #2108

  • Plummis
  • Plummis's profilbilde
  • FRAKOBLET
  • Ekspert
  • Fem barn=mange vogner :)
  • Innlegg: 2011
Og nei den trenger ikke være sunn :laugh:

Her er det oreokake som er den som blir spist opp raskest, og ja jeg stjeler oppskriften fra et annet forum ;) Men det er bare den beste kaken i verden da
Her er linken

forum.nybaktmamma.com/oppskrifter-f288/o...enkel-fa-til-306001/

Og her er en supergod gulerotkake

3 egg
3 dl sukker
1,5 dl matolje med nøytral smak (f.eks. solsikkeolje)
3 dl hvetemel
1 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1,5 ts kanel
4,5 dl finrevet gulrot (tilsvarer ca 2,5 medium gulrøtter)

Glasur:
40 g smør
150 g melis
200 g kremost (f.eks. Philadelfia)
0,5 ss sitronsaft eller 1 ts vaniljesukker

Pynt:
eventuelt hele valnøttkjerner

Fremgangsmåte:

Pisk luftig eggedosis av egg og sukker. Pisk inn oljen. Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen. Riv skrelte gulrøtter fint og rør inn i deigen til slutt.

Hell deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i 50 min. Avkjøl kaken. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Pisk luftig smørkrem av mykt smør, halvparten av melisen og sitronsaft (eller vaniljesukker hvis du ikke ønsker syrlig smak på glasuren). Tilsett kremosten og resten av melisen og pisk glasuren jevn. Fordel over den kalde kaken. Pynt kaken eventuelt med hele valnøttkjerner.
Du må registrere deg og logge inn for å kunne skrive i forumet.

Sv:Din beste kakeoppskrift 15 år 2 måneder siden #2122

  • turid84
  • turid84's profilbilde
  • FRAKOBLET
  • Seniormedlem
  • Innlegg: 174
Peanutkake:
Botn:
2.5 dl peanutter)knusest i hurigmix m kjeksene
20 ritzkjekt)
3 eggekviter
3 dl sukker... pisk eggekviter og sukker til marengs og bland i peanut/kjeks

Fyll i form(24 dm) og steik ved 175 grader nederste rille i 30 minutter.
SJOKOLADEKREM:
1 pl Freia sjokolade og 60 g smør,(smelta)1 ss kaffi,og 1 pl gelantin,bland i og avkjøl.(viktig at den er heilt kald)

3 eggeplommer og 3 ss sukker(pisk til eggedosis, og bland i sjokoladesausen,og avkjøl)

3 dl fløyte- pisk stivt,bre over kaka.Hell avkjølt/halv stivna sjokoladesaus over kaka.Pynt kaka med grovhakka peanutter.
Da er viktig at kaka er heilt avkjølt før ein har på kremen og sjokoladesausen.Eller så vil det berre flyte ut over.



YOUHURTKAKE:
2 pk bringebærgele
1 pk kremfløyte
2 bringebæryouhurt(eg bruker litago)
druer og bananer

Bruk 5 dl vatn i den eine geleen og 4 dl i den andre.
Kok opp geleen kvar for seg.
Sett i frysen i 15-20 min(evt kjøleskap)
Den med 5 dl skal vere halv stivna,den med minst vatn skal blandast med yoghurt.
Pisk kremfløyte til nesten tjukt. ha i 2 ypghurt.
bland i geleen(4 dl)
LAt stå i 5 min.
Skjær opp bananer og druer.
Bland druer og bananer opp i ypghurten,kremfløyten og geleen.Hell dette i ei form.Dander med druer oppå igjen.Hell så den andre geleen over igjen.SEtt i kjøleskap.



PAVLOVAKAKE;
Marengsbotn:
2 eggekviter
1 dl sukker
1 dl melis
1 ts potetmjøl
1/2 ts vaniljesukker

Pynt og fyll:
2 dl kremfløyte
1 ts sukker
4 jordbær i skiver
1 kiwi i skiver

I steikeovnen :140 g i ca 1 time på nederste rille

Pisk eggekvitane stive.Tilset sukkeret og pisk godt.Tilset melis og pisk litt til.Marengsmassen skal vere stiv.
Rør inn potetmjøl og vaniljesukker.

Teikn ein sirkel ca 20 cm i diameter på eit bakepapir.Stryk ut ca halvparten av marengsmassen i sirkelen.Ha resten i ein sprøytepose og sprut toppar langs kanten.
Steik marengsen til han blir sprø.Avkjøl og ta han forsiktig av bakepapiret.
Pisk kremfløyten stiv og legg han på marengsbotnen.Pynt med skiver av jordbær,og kiwi..Eg bruker å pynte med fersken og..
Vanvittig god kaka=)
Du må registrere deg og logge inn for å kunne skrive i forumet.

Sv:Din beste kakeoppskrift 15 år 1 måned siden #2151

  • ***
  • ***'s profilbilde
  • FRAKOBLET
  • VIP
  • Innlegg: 7648
  • Takk er mottatt 22
Brownies (kake):

250 g smør
250 gr mørk kokesjokolade (70% kokesjokolade kan brukes, den helt mørke)
3 egg
4 dl sukker
5 dl hvetemel
50 g valnøtter hakket (valgfritt)
100 gr lys kokesjokolade hakket

SMelt smør og sjokolade i vannbad. Visp egg og sukker til tykk eggedosis. Tilsett melet, ha i sjokoladeblandingen, valnøtter og hakket sjokolade.
Hell røren i en liten langpanne på smurt bakepapir.
Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 25-30 min. Det er bedre å steike den litt for lite enn litt for mye (da blir den tørr).

Avkjøl på rist og del den i biter.
Du må registrere deg og logge inn for å kunne skrive i forumet.

Sv:Din beste kakeoppskrift 15 år 1 måned siden #2156

  • ***
  • ***'s profilbilde
  • FRAKOBLET
  • VIP
  • Innlegg: 7648
  • Takk er mottatt 22
Og her er en som barn pleier å like godt:

Sjokoladekake

Bunn:
4 egg
5 dl sukker
3 dl melk (evt.spe på med litt til)
9 dl mel
4-5 ts bakepulver
300 gr smeltet margarin
4 ts vaniljesukker
1-2 ss kakao

Bland egg og sukker til eggedosis. Tilsett resten av ingrediensene. Ha røren i form (smurt form eller bakepapir er greit). Stekes på 200 grader i ca 30 min

Glasur:
2 egg
1 pakke melis
1-2 plater sjokolade smeltet i 2 ss margarin

Lag eggedosis av egg og melis. Smelt sjokolade og margarin i samme panne. Bland sammen. Kan godt stå litt (kjølig) før servering.

Sjokoladekarameller:

Disse er harde og seige så ikke noe for de minste!

2 1/2 dl sukker
1/2 dl kakao
1 1/2 dl kremfløte
1/2 dl sirup
2 ss smør

Bland alt i kjele. La blandingen koke på svak varme i ca 30 min til det er blitt en tykk, flytende masse.
For å se om massen har passe konsistens så kan man ta en dråpe av massen under kaldt vann. Kan den rulles til en kule er den ferdig.

Hell massen i en fryseform av aluminiumsfolie (evt i langpanne dekket med smurt bakepapir, silikonform e.l). Når massen er nesten stiv skjæres den i biter (og kan pakkes i bakepapir+cellofan eller annet pyntepapir om ønskelig).
Dette er harde karameller til å suge på. MAn kan også lage slikkepinner av denne massen.

Choclatechip cookies:

1 1/2 kopp hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts salt

1 kopp mykt smør
3/4 kopp sukker
3/4 kopp brunt sukker
1 ts vaniljesukker
2 egg
2 kopper sjokoladebiter/hakket sjokolade

Varm stekeovn til 180 grader

Bland mel, bakepulver og salt i en liten skål. Settes til side.

Bland i en større skål: Smør, sukker, brunt sukker og vaniljesukker. Visp til det blir en kremaktig masse.
Visp så inn eggene. Tilsett gradvis melblandingen (den første skålen). Bland godt. Ha i sjokolade.

Legg røren med teskje på bakepapir og stek i 8-10 min (kjeksene skal såvidt begynne å bli brune i kanten)
Du må registrere deg og logge inn for å kunne skrive i forumet.
  • Side:
  • 1
Tid til å lage siden: 0.671 sekunder